top of page

Binnenkort volgt meer, nu al vast deze boekentip;

Hoogsensitief van

prof dr.  Elke Van Hoof

Dit boek bied een stand van zaken van het huidige wetenschappelijk onderzoek. Het legt uit wat hoogsensitiviteit is, hoe je het kunt herkennen en hoe je kunt omgaan met de problemen die hoogsensitive personen soms, maar zeker niet altijd, ervaren. 

1 op de 5 mensen is hoogsensitief, er is vandaag de dag veel over te lezen in boeken, kranten en het internet. Niet alles wat hierover is altijd even betrouwbaar. 

Dit boek is een naslagwerk van wetenschappelijkonderzoek over "wat je moet weten" wat is het en wat is het niet. 

IMG_0318.JPG

In de zomer 2019 heb ik de opleiding HSP voor profesionals bij Prof. dr. Elke Van Hoof gevolgd.

Deze kennis neem ik o.a mee als leiddraad in het omgaan met hoogsensitiviteit.

Daarnaast ben ik zelf ervaringsdeskundige. Erkenning en verantwoordelijkheid nemen voor hoogsensitiviteit zijn uit mijn eigen ervaring leidend in het omgaan met deze gedragskenmerk. 

Voor mij zelf was het een enorme opluchting toen ik hoorde dat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat hersenscans bij HSP'ers een verhoogde activiteit laten zien bij o.a. de hersengebieden die betrokken zijn bij empathische gevoelens

Hoogsensitiviteit is middels wetenschappelijk onderzoek bewezen. Hersenscans tonen een verhoogde hersenactiviteit bij o.a. empathie bij  HSP'ers. Het is niets zweverigs, hoogsensitiviteit bestaat!  

INSPIRATIE & tips
button-1.png
bottom of page